1. ročník Foodparade již o víkendu
Ochutnat vybraná menu předních pražských restaurací, zúčastnit se sommeliérského rychlokurzu nebo besedovat s odborníky na téma vaření, to vše mohou návštěvníci prvního ročníku festivalu jídla Foodparade, konající se o víkendu v areálu Pražské tržnice v Holešovicích.
Návštěvníci ochutnají degustační menu restaurací a poté si z nich mohou vybrat, kam začnou pravidelně chodit. Vyzkoušet si mohou i kurz vaření. Kromě tradiční české kuchyně se návštěvníci Foodparade seznámí například s thajskou, francouzskou nebo italskou kuchyní. Prezentovat se budou také tři restaurace, které se specializují na steaky, takže i milovníci masa si přijdou na své a mohou jeho chuť navzájem porovnávat.
Zajímavostí bude i retrostánek, kde se budou vařit jídla, která si lidé pamatují z jídelen z dob socialismu. Návštěvníci tak mohou ochutnat třeba klasickou hnědou omáčku nebo dokonce kakao se škraloupem.
Cena vstupenky pro dospělé je 300 korun, v tom je zahrnuta i konzumace v hodnotě 200 korun.