Plavecký areál Šutka slouží veřejnosti

V rámci  slavnostního otevření plaveckého areálu Šutka po měsíčním zkušebním provozu přivítali radní hl. města Prahy Aleksandra Udženija a náměstek primátora hl. m. Prahy Pavel Richtr děti z dětských domovů a handicapované sportovce, kteří budou rovněž pravidelnými návštěvníky.  

„První týdny ukazují opravdu velký zájem nejenom Pražanů. Aquacentrum Šutka již navštívilo k 9. lednu 20.533 návštěvníků, největší návštěvnost byla 6. ledna. V neděli si zde zaplavalo 2.124 lidí. Pokud uvážíme, že předpoklad na začátku provozu byl 500 návštěvníků denně, jde určitě o skvělá čísla. Věřím, že zájem veřejnosti bude trvat. Chtěli bychom maximálně podpořit spolupráci s dětskými domovy, v nichž děti nemají moc prostoru na volnočasové aktivity a nabídnout výhody handicapovaným sportovcům," řekla při slavnostním otevření radní Aleksandra Udženija.

„Těší mě, že si Pražané aquapark evidentně oblíbili. Areál nabízí také například finskou saunu, vířivku nebo speciální bazén na výuku plavání pro školy. Podstatou zkušebního provozu bylo především zjistit zda všechny technologie bazénu fungují a otestovat provoz všech dílčích částí aquacentra. Vše se zvládlo bez vážnějších problémů," uvedl náměstek primátora Pavel Richter.
 
Areál je otevřen každý všední den od 6:00 do 22:00 hodin, o víkendu pak od 10:00 do 22:00 hodin, aquapark ve všední dny od 14:00 do 22:00 hodin a o víkendu od 10:00 do 22:00 hodin. Výše vstupného je stanovena pro dospělé 125 Kč, senioři, studenti do 26 let a lidé tělesně postižení (TP) 95 Kč, děti do 15 let 80 Kč, rodiny s dětmi uplatňují slevu 25 procent. Při zakoupení permanentky zaplatí dospělí 90 Kč za hodinu a děti, studenti, senioři a lidé TP 60 Kč za hodinu. Návštěvníkům slouží i 270 parkovacích míst.